سردخانه زیر صفر و بالای صفر

 دمای سردخانه زیر صفر بین  -20 تا -30 درجه سانتیگراد (4- تا -22 درجه فارنهایت) است. به گفته فدراسیون سردخانه، سردخانه ، کالاها را ایمن نگه می دارد و از ضایعات جلوگیری می کند. به این ترتیب، جزو صنایع کلیدی است و شیوه زندگی ما را پایه‌ریزی می‌کند.

کاربرد ها و موارد استفاده سردخانه زیر صفر

•میوه و سبزیجات منجمد

• گوشت، مرغ و ماهی منجمد

• بستنی و سایر اقلام لبنی منجمد

• سایر اقلام منجمد (شامل دارویی)

محیط سردخانه زیر صفر جایی است که به احتمال زیاد چالش های مکانیکی و عملیاتی بسیاری وجود دارد. در ادامه به اینکه این چالش ها چه می توانند باشند می پردازیم.

سردخانه زیر صفر


چالش های مکانیکی سردخانه ها

بیشتر فناوری ها و فرآیندهای انبار برای کار در دماهای انجماد ایجاد نشده اند. اگر این سیستم مبتنی بر کاغذ است، چسب روی برچسب‌های شما ممکن است مقاوم نباشد و باعث شود که برچسب‌ها از جعبه خود بیفتند. خودکارهای معمولی معمولاً در دماهای زیر صفر نیز کار نمی کنند، به این معنی که اکثر دستگاه های ذخیره سازی سرد شامل اسکنرها و صفحه نمایش های مچی هستند که همیشه به سطحی از درگیری دستی نیاز دارند.


این چالش به دو دلیل مشکل ساز است:

• تراکم روی صفحه نمایشگر منجمد و ذوب می شود و ورود دستی را غیرممکن می کند

• دست ها باید در معرض دید قرار گیرند زیرا دستکش ها برای ورودی دقیق بیش از حد حجیم هستند. 


چالش های عملیاتی سردخانه زیر صفر

چالش های سردخانه زیر صفر


ایمنی کارگران بسیار مهم است، به این معنی که آنها باید همیشه گرم بمانند، که منجر به تحرک محدود می شود.

بسیاری از آنها برای رسیدن به اهداف تحت فشار خواهند بود و بنابراین ممکن است به سرعت لباس های محافظ مانند دستکش را برای نوشتن، کار با اسکنر یا درگیر شدن با صفحه نمایش لمسی یا صفحه کلید خارج کنند.

 این مشکلات نه تنها برای سلامتی و راحتی آنها مضر است، بلکه یک روش کند و ناکارآمد برای کار است. این می تواند منجر به مشکلاتی در دقت و بهره وری شود.

سردخانه نیز محیط بسیار پر سر و صدایی است که می تواند برای کسانی که در طبقه انبار کار می کنند مشکل ساز باشد. ارتباط بین اعضای تیم را دشوار می کند و برایند ناخوشایند کلی محیط می افزاید.

اصول استفاده از سردخانه بالای صفر درجه چیست؟

اصول استفاده از سردخانه بالای صفر بر این اساس است که پایین آمدن دمای محصول در زمان نگهداری موجب می شود که فساد میکروبی ، شیمیایی وفیزیکی محصول کند و یا متوقف شود.

دماهای پایین با جلوگیری یا توقف رشد میکرو ارگانیسم های فاسد کننده موجب جلوگیری از فساد میکروبی می گردند که دربین میکروارگانیسم های مختلف میکروارگانیسم های سرما دوست قابل اهمیت ومسئله ساز می باشند که معمولا مناسب ترین دما جهت رشد آنها زیر ۱۰ درجه سانتیگراد می باشد.

دراین روش نگهداری جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های سرما دوست ممکن است از روشهای تکمیلی نظیر استفاده از انواع ترکیبات ضد قارچ ویا ضد باکتری ویا از پرتوهای فرا بنفش استفاده شود. ترکیبات شیمیایی ممکن است به صورت محلول ویا همراه با عمل واکس زدن مورد استفاده قرار می گیرد ولی استفاده از پرتو فرا بنفش به صورت لامپ های مخصوص در داخل سردخانه ها ارجحیت بیشتری دارد.


Comments